БНТ Засега колегите ни се справят. Хубавото е, че имаме опита от

...
БНТ
Засега колегите ни се справят. Хубавото е, че имаме опита от
Коментари Харесай

Лекар: Хубавото е, че имаме опита от предните три вълни. Засега се справяме

 БНТ " Засега сътрудниците ни се оправят. Хубавото е, че имаме опита от предните три талази. Вече знаем по какъв начин да разпознаваме болестта. Имаме проби, с които са оборудвани както незабавните екипи на терен, по този начин и в незабавните отделения. Знаем по какъв начин да разделяме потоците. Подготвени сме. Но в никакъв случай няма да бъдем готови, когато стартират да идват прекалено много пациенти в незабавните кабинети и стартират да се препълват Covid отделенията. “

Това сподели пред БНР доктор Десислава Кателиева, ръководител на Националната асоциация на работещите в незабавната здравна помощ.

" Хората не можаха да схванат, че събирането на доста хора на едно място води до усилване на разпространяването на инфекцията. Хората не можаха да схванат, че маските не лимитират свободата им, а ги пазят от болестта. Хората не престават да настояват, че имунизациите лимитират свободата им “, разяснява доктор Кателиева.

Екипите са задоволително. Друг е въпросът, че когато вълната стане по-висока и инфектираните станат повече от всички останали пациенти, нуждаещи се от незабавна помощ, няма по какъв начин да не страдат останалите, означи Десислава Кателиева.

Тя отчита подобрение в организацията на системата, известяваща за свободни кревати.

Има смисъл да има такива коли за спешна помощ единствено когато сме сигурни 100%, че пациентът е с позитивен тест, а потвърдените пациенти не са толкоз доста, разясни Кателиева по отношение на концепцията избрани коли за спешна помощ да реагират единствено на Covid случаи. По думите й такива екипи биха имали смисъл единствено в огромните градове.

Проблемът с парите за лекарите на първа линия ще съществува, до момента в който не се актуализира бюджетът, уточни още доктор Кателиева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР